Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatosság

A környezetvédelem és az ökológiai lábnyom csökkentésének elkötelezett híveként kiemelkedően fontos számunkra, hogy nem csak a termékek elkészítéséhez használjunk környezetbarát alapanyagokat, hanem a csomagoláshoz is.

Megszámlálhatatlan mennyiségű csomag van úton gazdájához nap mint a nap világban, és sajnos a legtöbb nagyobb cég - elsősorban a kedvező áruk miatt - még mindig a műanyagból, polietilénből, polisztirolból készült anyagokat részesíti előnyben, amelyek előállításához hatalmas mennyiségű kőolajat használnak ki. Ezek a termékek (pl. nejlon tasak, buborékfólia) a szemétben végzik, és mivel biológiailag nem bomlanak le, megsemmisítésük még nagyobb környezetszennyezéssel jár. 

Szerencsére egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a környezetünk védelme kiemelkedően fontos feladat, így egyre többen kezdenek lebomló vagy újrahasznosítható csomagolóanyagokat használni. Mi is ezt a vonalat képviseljük, és ennek fényében csak olyan anyagokat használunk, amelyek műanyagmentesek, papíralapúak 100% újrahasznosítottak, lebomlóak, vagyis amelyekkel a lehetőségekhez mérten a legkevésbé terheljük le környezetünket.

Íme a konkrét példák:

 - Címkézéséhez nem műanyag, hanem papír alapú címkéket használunk.

- Termékeinket buborékfólia helyett 100% papírból készült, teljesen lebomló méhsejt szerkezetű papírba csomagoljuk.

- A csomagoláshoz papír ragasztószalagot használunk.

- Az illatkártyáinkat, köszönőkártyáinkat újrahasznosított papírra nyomtatjuk.

- Számláinkat elektronikusan küldjük, hogy csökkentsük a papír felhasználást.

- A csomagküldéshez használt kartondobozaink újrahasznosított papírból készülnek.

- Térkitöltésre kétféle anyagot használunk:

  • Fagyapot: 100% natúr, faaprítékból készült, könnyű és biológiailag lebomló anyag
  • Biológiailag lebomló térkitöltő hab: Növényi keményítő alapú, 100%-ban lebomló, komposztálható vagy akár újra felhasználható anyag
Az oldal tetejére