Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyertya használati tippek

HOGYAN HASZNÁLD A GYERTYÁT?

 

1. Első használat

Első meggyújtásnál hagyd égni a gyertyát minimum 2 órán keresztül – legalább addig, míg a teljes felületén az üveg széléig megolvad a szójaviasz. Ez azért fontos, mert minden további meggyújtáskor addig a szélességig fog égni, ameddig első alkalommal megolvadt. Ha elsőre nem égett körbe, akkor a további égéskor egy kráter fog keletkezni, és ezáltal egyrészt csökken a gyertya használati ideje, másrészt a szélén megmaradt viaszt sem tudod használni.

 

2. Égési idő

 

A túlhevülés elkerülése érdekében egy-egy alkalommal ne égesd 4 óránál tovább a gyertyát. Az újbóli meggyújtás előtt hagyd kihűlni.

 

3. Kanóc karbantartás, tárolás

A tökéletes és egyenletes égés érdekében a kanócot minden újragyújtás előtt vágd vissza, távolítsd el az elszenesedett részt. A kanóc ne legyen hosszabb 1 cm-nél, az ideális 5-6 mm. Ezzel elkerülheted, hogy a gyertya túl nagy lánggal égjen. 

Amikor nem használod a gyertyát, tedd rá vissza a tetejét. Ez azért fontos, mert így nem kerül por a viaszra, és a gyertya is frissebb marad. 

 

4. Meddig használd a gyertyát?

A gyertyát oltsd el, amikor már csak kb. 1 cm viasz van az üvegben, soha ne égesd a kanóc talpáig, mert az üveg a hőtől megrepedhet és a forró viasz kiömölhet, akár ki is gyulladhat. Az üveg alján megmaradt viasz is tovább hasznosítható, ki tudod kanalazni és párologtatóban illatviaszként felhasználni.

 

 

5. Az üveg tisztítása

A kiürült üveget meleg szappanos vízzel mosd ki, és ezután számtalan módon újrahasznosíthatod (használhatod fűszertárolónak, készíthetsz benne dzsemet, befőttet, ültethetsz bele kisebb virágot, stb.), így még hulladék sem keletkezik.

Az oldal tetejére