Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért éppen szójaviasz?

Amikor elkezdtem gyertya és illatviasz készítéssel foglalkozni, nem is volt kérdés számomra, hogy csak minőségi és környezetbarát alapanyagokat fogok használni. Ha még nem ismered a szójaviaszt, felmerülhet benned a kérdés, hogy miért jobb ez a viasz a paraffin alapú termékeknél. Néhány mondatban szeretném bemutatni az okokat, hogy jobban megismerhesd egyik legfontosabb alapanyagunkat.

Parafin vs. szójaviasz

A paraffin viasz (amellyel a legtöbb bolt polcán készült gyertyában találkozhatsz) kőolajszármazék, amely az olajtiszítás során keletkezik. Egyetlen előnye, hogy olcsó, viszont ezért cserébe a legkevésbé sem környezet- és egészségkímélő, mivel égése során mérgező anyagok szabadulnak fel, amelyek sokszor okoznak fejfájást, allergiás reakciót, de még az asztmát is felerősíthetik.

Ezzel ellentétben a szójaviasz egy növényi alapanyag, amely állatkísérlet-mentesen, lebomló, natúr alapanyagból - a szójababból készül. GMO mentes, vegán, megújuló, környezetbarát. A szójababot tisztítják, feltörik, kivonják belőle az olajat, a megmaradt anyagot pedig állati takarmányként hasznosítják.

Szójaviasz előnyök

- Alacsony olvadáspont, amely hosszabb égési, olvadási időt biztosít, mint a paraffin (kb. 40-50%-kal tovább ég). 

- A lassabb és alacsony hőfokú égés miatt a szójaviaszhoz nem szükséges kémiai anyagokat adni, hogy az illatanyagok ki tudjanak bontakozni és sokáig intenzív illatokat érezzünk.

- Sokkal tisztábban ég, mint a paraffin. Nem füstöl, nem kormol, nem szabadul fel belőle káros anyag, így sokkal egészségesebb.

- Mivel 100% natúr alapanyag, így vegán háztartásokban is gond nélkül használható.

- GMO mentes, állatkísérlet mentes, biológiailag lebomló - megújuló alapanyag

A fenti érvek és annak ismerete, hogy a környezettudatos életmód minden eddiginél fontosabb kell, hogy legyen felgyorsult, profitorientált, pazarló világunkban, minket már meggyőzött. Így termékeink gyártása során odafigyelünk, hogy csak és kizárólag ellenőrzött forrásból származó, minőségi, környezetbarát anyagokkal dolgozzunk. És ez nemcsak a viaszra vonatkozik, hanem minden összetevőre, legyen az a kanóc, illatolaj, gyertyaüveg, dekorációs anyagok, címke, csomagolóanyag. 

Az oldal tetejére