Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Illatkalauz

Termékeink készítése során olyan prémium minőségű illatolajokat használunk, amelyek parabénmentesek, vegánok és állatkísérlet mentesek. 

                    

Az illatok fokozatosan bontakoznak ki az olvadó viasz melegének hatására, és már percek alatt megérezhetjük az aromák első fuvallatát. Az illatkompozíció összetevőit és azok párolgási sorrendjét az illatpiramis szemlélteti a legjobban. A komplett illat kellemes egyensúlyának elérése érdekében az illatjegyeket fej-, szív- és alapillatokra oszthatjuk fel. Ezeknek a jegyeknek - mint egy képletnek - az összehangolása kelti életre az illatot. 

Fejillat 

Az első benyomásért felel, ezt érzed először, amikor a viasz elkezd olvadni. Intenzív, élénk összetételű, de hamar elillanó jegyek alkotják (5-20 percig érezzük). Leggyakoribb illatjegyek: friss, könnyű citrusos, zöld leveles, gyümölcsös, levegős - ózonos illatok. 

Szívillat 

A fejillat elillanásával a szívillatra helyeződik a hangsúly. Folytonosságot biztosítanak a fej- és az alapillat között. Nem véletlenül nevezik őket szívillatnak, ezek adják az illatkompozíció “lelkét”, legfőbb karakterét, a teljes illatkompozíció 65-70%-át teszik ki. Tartósabbak a fejjegyeknél (20 perc-3 óráig érezzük), ezek határozzák meg az illatcsaládot (pl. fás, citrusos, virágos, keleties), ahová a komplett illat tartozik. Leggyakoribb illatjegyek: virágos, fűszeres, gyógyfüves jegyek. 

Alapillat

A komplett illat legtartósabb jegyei, amelyek lassan bontakoznak ki és a szerepük, hogy egyben tartsák az illatkompozíciót. Lassítják a könnyebb jegyek párolgását, stabilitást kölcsönöznek az illatnak. Leggyakoribb illatjegyek: lágy, fás, keleties, balzsamos jegyek.

Ha szeretnél bővebben olvasni jelenleg elérhető illatainkról, kattints ide.

 

Az oldal tetejére